Veilige supplementen nu beter herkenbaar voor de sporter

10 mei 2007

Sinds kort kan de (top)sporter in de winkel zien welke supplementen de hoogst mogelijke garantie bieden dat ze geen dopinggeduide stoffen bevatten. Deze supplementen zijn namelijk voorzien van het NZVT-logo. NZVT staat voor Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport. Dit logo geeft aan dat het product is getest op dopinggeduide stoffen en is goedgekeurd.

De verpakking van drie verschillende voedingssupplementen zijn voorzien van het NZVT-logo. De producenten van deze producten zijn een overeenkomst met NPN (Natuur- & gezondheidsProducten Nederland) aangegaan en laten alle productie-eenheden van het product testen. Dan mag een verpakking het NZVT-logo dragen. Hiermee is het voor sporters niet alleen op de website van de Dopingautoriteit http://antidoping.nl/nzvt zichtbaar dat het voedingssupplement is gecontroleerd op dopinggeduide stoffen, maar ook direct op de verpakking van het product. Zo kan de sporter in een oogopslag zien dat zo’n product aan de zeer strenge NZVT-normen voldoet en de hoogst mogelijke garantie biedt om goed door een dopingtest te komen. Dat is wel zo handig voor een sporter gezien het grote aanbod op de markt van niet geteste supplementen. De verwachting is dat het aantal producten met het NZVT-logo snel zal uitbreiden, wat een goede ontwikkeling is voor de sporter.

Het NZVT, een afkorting van Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport, is eind 2003 is opgezet door branchevereniging NPN, sportkoepel NOC*NSF en de Dopingautoriteit. Het is een uniek systeem in de wereld en het meest waterdicht ten opzichte van andere systemen. NZVT bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder het volgen van extra strenge kwaliteitseisen tijdens het productieproces en het laten uitvoeren van een analyse door een onafhankelijk laboratorium op dopinggeduide stoffen, zoals steroïden en stimulantia.

www.steroid-pharm.com

виагра 50 мг

gepatite.com